Επιχείρηση

Συμφωνία για την τοποθεσία της τσεχικής πρεσβείας στη Σόφια – μία από τις μεγαλύτερες στην αγορά ακινήτων BG

21 Ιουνίου, 2020

Η συμφωνία για την τοποθεσία της τσεχικής πρεσβείας στο κέντρο της Σόφιας πρόκειται να μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες στη βουλγαρική αγορά ακινήτων το 2015. Τρεις υποψήφιοι έδωσαν προσφορές τιμών και κατέθεσαν εγγυήσεις τιμής για συμμετοχή στο διαγωνισμό ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.

Η FairPlay International, μια εταιρεία κατασκευών και επενδύσεων σε ακίνητα, έλαβε την υψηλότερη προσφορά, η οποία εκτιμήθηκε στα 5,8 εκατ. Ακολουθούν η Lidl Bulgaria και η Omnicar Invest, η εταιρεία του ιδιοκτήτη της Speedy.

Το κτίριο της πρεσβείας βρίσκεται στη λεωφόρο Yanko Sakuzov 9, δίπλα στο μνημείο Levski και την πλατεία 500. Η περιοχή έχει έκταση 3,5 στρέμματα. Σε αυτό βρίσκεται ένα κτίριο σε πέντε ορόφους με 6432 τετραγωνικά μέτρα. Ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να κατεδαφίσει το κτίριο και να στήσει ένα νέο στη θέση του, με σχεδόν το ίδιο ύψος.

Επί του παρόντος, ο χώρος προορίζεται για ειδικές ανάγκες, δηλαδή για ένα συγκρότημα πρεσβείας με χαμηλές παραμέτρους κτιρίου. Οι εταιρείες του τομέα θεωρούν τη συμφωνία συμβολική εάν θεωρηθεί ως πώληση γης αντί για ένα καθαρό κτίριο.

No Comments

Leave a Reply