Επιχείρηση

Η Postbank αναμένει περαιτέρω ενοποίηση στο βουλγαρικό τραπεζικό σύστημα

21 Ιουνίου, 2020

Η Postbank της Βουλγαρίας, μονάδα της Ελληνικής Eurobank, αναμένει περαιτέρω σταθεροποίηση στον βουλγαρικό τραπεζικό τομέα και προειδοποίησε ότι η μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης ενδέχεται να παρεμποδίσει την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η Γενική Διευθύντρια Πέτια Ντιμίτροβα υποβάθμισε επίσης τον αντίκτυπο της ελληνικής κρίσης στους ελληνικούς δανειστές στη Βουλγαρία και ανέφερε ότι η Eurobank δεν σκοπεύει να πωλήσει τις βουλγαρικές δραστηριότητές της. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψή της για οικονομική ανάπτυξη για αυτό το έτος στο 2 τοις εκατό, και ο Ντιμίτροβα ανέφερε ότι η οικονομία θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος και ο δανεισμός της Postbank ενδέχεται να αυξηθεί κατά 3-5 τοις εκατό το 2016.

Ο δανεισμός κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν σταθερός, σύμφωνα με το σύνολο του τραπεζικού συστήματος λόγω της χαμηλής ζήτησης. “Είμαστε πολύ θετικά έκπληκτοι από την αύξηση του ΑΕΠ. Ελπίζω ότι το επόμενο έτος (η κυβέρνηση) θα στοχεύσει 3 τοις εκατό. Έχει όλες τις προσδοκίες ότι θα πάει προς τη σωστή κατεύθυνση,” Dimitrova είπε.

No Comments

Leave a Reply