Επιχείρηση

Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο IPO του βουλγαρικού προγραμματιστή λογισμικού Sirma Group

21 Ιουνίου, 2020

Ο Βούλγαρος προγραμματιστής λογισμικού Sirma Group Holding έλαβε έγκριση από τη χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της χώρας για το αρχικό ενημερωτικό δελτίο δημόσιας προσφοράς (IPO) και αναμένει να κάνει το ντεμπούτο του στο χρηματιστήριο της Σόφιας στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία θα προσφέρει στους επενδυτές συνολικά 18.491.858 μετοχές, εκ των οποίων 16.000.000 νέες μετοχές και 2.491.858 υφιστάμενες, ονομαστικής αξίας BGN 1 η κάθε μία. Η IPO θα θεωρηθεί επιτυχής εάν έχουν εγγραφεί τουλάχιστον 8 εκατομμύρια μετοχές με τιμή έκδοσης μεταξύ BGN 1,2 – 1,65 η καθεμία. Ο Όμιλος Sirma θα επενδύσει τα έσοδα από την IPO στην τεχνολογική και παγκόσμια επιχειρηματική ανάπτυξη.

Εάν ο Όμιλος Sirma καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των χρημάτων που στοχεύει, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στο χρηματιστήριο της Σόφιας από το 2007. Το μετοχικό κεφάλαιο της Sirma Group Holding ανερχόταν σε 49,8 εκατ.

Η IPO θα διαχειρίζεται η τοπική χρηματιστηριακή Elana Trading.

Ο προγραμματιστής λογισμικού Sirma Group Holding, που ιδρύθηκε το 1992 ταυτόχρονα στη Βουλγαρία και τον Καναδά, απασχολεί περισσότερους από 300 και δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους. Τα έργα της περιλαμβάνουν σημασιολογική τεχνολογία, κινητές εφαρμογές, σχεδιασμό επιχειρηματικών πόρων (ERP), επιχειρηματική ευφυΐα, ηλεκτρονική κυβέρνηση, χρηματοπιστωτικές και τραπεζικές υπηρεσίες.

No Comments

Leave a Reply